Homepage Nagelstudio Sneek Tips & Onderhoud

Tips & Onderhoud

Na een behandeling wilt u uw nagels zelf thuis natuurlijk ook goed verzorgen. Hier volgen wat tips voor de verzorging en onderhoud van uw handen en nagels.

Nagelriemolie

Het gebruik van een goede nagelriemolie is heel belangrijk.
Deze dagelijks over de gehele nagel vanaf de nagelriem aanbrengen. Dit bij voorkeur voor het naar bed gaan, de reden hiervoor is dat de olie dan de tijd krijgt om goed in te trekken en er geen kans bestaat dat u na een kwartiertje met uw handen in het water zit.
De olie dringt door de lagen van de acrylnagel en vult zo eventuele leegtes op.
Door het dagelijks gebruik dringt de olie steeds dieper in de acrylnagel en zal uiteindelijk op dezelfde wijze door de lagen van de natuurlijke nagel doordringen. De natuurlijke nagel wordt zo gevoed en door de lichte massage wordt de natuurlijke nagelgroei gestimuleerd. 
De acrylnagel wordt zo tevens "geplastificeerd" en zal daardoor nog langer zijn kracht en schoonheid behouden.
Ook de huid rondom de nagel zal er hierdoor jonger en zacht uitzien en zacht aanvoelen.
In m'n salon werk ik met nagelriem massageolie van het merk Casuelle.

Verzorgende handcrème

Iedere dag gebruiken we onze handen heel erg veel en vaak zitten we ook veel met onze handen in het water. De huid van onze handen kan daar flink van uitdrogen, beschermen met een goede crème is daarom belangrijk.
Ik werk zelf met de lotion van Scentsations die de handen perfect verzorgt en heerlijk ruikt.

Nagels schoonmaken:

Zit er vuil onder uw nagels, gebruik dan een nagelborsteltje om dit weg te halen. Zo bestaat er geen kans op beschadigingen, dit geldt voor zowel acrylnagels als natuurlijke nagels. Maak voor u zelf regelmatig een lekker warm badje waarin uw handen schoonweken, bijvoorbeeld een badje met Biotex.

Nagels korter maken:

Als u uw nagels korter wilt maken gebruik dan altijd een vijl. Knip u nagels nooit. Nagels bestaan allemaal uit kleine laagjes, deze gaan door het knippen open staan en zo kan er vocht en vuil indringen. Hierdoor worden de nagels breekbaar en beschadigen ze.